SAD Social per usuaris de Centre de dia

editor Anuncis, Gent Gran

D’acord amb la situació d’alarma generada pel Coronavirus COVID-19, ens troben davant la situació en que persones dependents, que actualment estaven gaudint del Servei de Centre de Dia, no poden assistir-hi, pel qual es troben en el seu domicili, sovint sense xarxa de suport.
A més, ens podem trobar en situacions en les quals els agents socials puguin comunicar que una persona gran es troba en situació de vulnerabilitat.
És per aquest motiu que cal iniciar accions per tal de poder garantir una atenció bàsica integral a aquestes persones, segons protocol de 12 de març de la Generalitat de Catalunya. El SAD és “el conjunt de tasques que es realitzen a la llar de persones o famílies que es troben, per motius físics o socials, en situacions de mancança d’autonomia temporal o permanent per poder realitzar les tasques habituals de la vida quotidiana”. Aquest servei inclou aquests tipus d’ajudes:
• Atenció de les necessitats de la llar: suport puntual en tasques de la llar que siguin urgents.
• Cura personal
• Alimentacio a domicili

Requisits:
Pot ser beneficiaria tota persona i/o família, empadronada a qualsevol municipi de l’Àrea Bàsica del Tarragonès, que es trobi en una de les següents circumstàncies: – Persones grans que visquin soles, o amb parella, quan en aquesta cas no les pugui atendre adequadament – Persones que no disposin de fills al municipi que puguin donar suport – Persones que assisteixen a algún recurs de gent gran, però que donada la situació actual d’alarme pel COVID-19, no poden assistir-hi.