Visita el Museu Pau Casals

editor _Sense categoria, Cultura

Durant el 2024 l’entrada és gratuïta pels empadronats

Ens hem adherit al programa “Pau Casals i els Municipis de Catalunya” perquè les persones empadronades a Vilallonga del Camp pugueu visitar el Museu Pau Casals gratuïtament durant aquest any.

Pau Casals (El Vendrell, 1876- San Juan de Puerto Rico, 1973) ha sigut un dels músics més influents del segle XX. Violoncel·lista, director d’orquestra, compositor, humanista i ferm lluitador per la llibertat i la democràcia, el seu llegat el converteix en un dels noms més universals de la música i la pau.

El programa “Pau Casals i els Municipis de Catalunya”, impulsat per la Fundació Pau Casals en col·laboració amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM), té com a objectiu principal difondre el llegat del mestre Pau Casals entre la ciutadania i establir vincles amb el territori.

Volem promoure les visites al Museu Pau Casals, remodelat el 2022, oferint la gratuïtat a l’accés a aquells ciutadans que acreditin (mitjançant DNI o altres documents oficials) que estan empadronats al nostre municipi.

Així podreu conèixer l’enorme llegat musical i humanístic d’un dels noms més universals de la cultura catalana, i visitar un dels millors museus europeus dedicats a un músic, remodelat amb un nou projecte arquitectònic i museogràfic que ofereix una visita emocionant. El Museu està ubicat a la casa d’estiueig que Pau Casals es van fer construir a la platja de Sant Salvador, al municipi del Vendrell.

“La música, aquest meravellós llenguatge universal, hauria de ser font de comunicació entre tots els homes.”
Pau Casals

Pau Casals va ser convidat fins a quatre vegades per l’ONU i en 1971, quan tenia noranta-quatre anys, va assistir a l’assemblea general de l’ONU per a rebre la primera Medalla de la Pau que l’organisme concedia.

No deixis perdre aquesta gran ocasió per conèixer el llegat d’aquest gran home.