El Cinema Centre Recreatiu celebra 60 anys.

editor Cultura

El pròxim 2 de març arrenquen els actes commemoratius del Cinema Centre
Recreatiu de Vilallonga del Camp amb motiu del seu 60è aniversari.
Tot seguit de l’acte inaugural tindrà lloc la projecció de la pel·lícula: Confidencias a medianoche.

Els actes programats per celebrar els 60 anys d’història del Cinema Centre Recreatiu de Vilallonga del Camp, que tindran lloc des del mes de març d’enguany i fins al març de 2025,consten de projeccions especials, conferències, tallers infantils, exposicions, visites guiades al Museu del Cinema del municipi, i un llarg etcètera.

El Cinema de Vilallonga del Camp es va començar a construir l’any 1963, gràcies als socis del centre recreatiu, que treballaven a l’obra quatre dies a la setmana, ajudant als paletes oficials. La data prevista d’inauguració era per Nadal de 1963, però un error amb els cavalls del sostre van fer retardar la inauguració. A més, durant els mesos de juliol, agost i setembre l’obra es va aturar,perquè la majoria dels voluntaris eren pagesos i tenien feina al camp.

El cinema, finalment, es va inaugurar el dia 16 de febrer de 1964 amb una doble sessió de pel·lícules: Fanny i Confidencias a medianoche. La sala comptava amb 499 butaques de fusta i les parets estaven folrades de roba de color verd. La pantalla era format Cinemascope i els equips de projecció i de so eren de la marca Supersound. Fins a l’any 1990, el cinema era gestionat per la junta del centre recreatiu, i, a partir d’aquest any, se cedeix el local a l’ajuntament.El consistori reformarà totes les instal·lacions i s’encarregarà de l’explotació del cinema, i, l’any2014, s’equiparà amb tecnologia digital, convertint-se en un dels pocs cinemes de Catalunya que,actualment, poden projectar amb format digital i 35 mm.

A la celebració dels 60 anys del Cinema Centre Recreatiu de Vilallonga del Camp col·laboren l’Ajuntament de Vilallonga, el Centre Recreatiu, el Museu del Cinema, Òmnium Cultural i la Federació Catalana de Cineclubs.