El grup "Anem a caminar" repèn l'activitat.

editor Activitats

Vilallonga del Camp reprèn programa comunitari de l’ICS i l’Ajuntament “Anem a Caminar”

 

El passat 30 de setembre, a les 10 del matí, unes 30 persones que formen part del grup tornaven a començar l’activitat de caminar 1 hora aproximadament per les rutes del poble.

 

El consultori local de Vilallonga del Camp, el passat abril va incorporar a la seva cartera de serveis el programa comunitari d’exercici físic moderat “Anem a Caminar”. El dilluns 30 de setembre, a les 10 del matí, 30 persones, després de l’aturada estiuenca han començat a fer caminades en grup, acompanyades per una fisioterapeuta, la Patricia Frias. Aquest grup surt a caminar 2 dies per setmana, dilluns i divendres de 10 a 11. Des del consultori expliquen que amb aquesta activitat comunitària pretenen “millorar els paràmetres de salut dels pacients i potenciar les relacions socials entre les persones que hi participen”. Aquesta activitat té el suport de l’Ajuntament de Vilallonga. 

 

El programa “Anem a caminar” va néixer l’any 2004 a l’Institut Català de la Salut i s’ha consolidat per tot el territori del Camp de Tarragona a causa dels bons resultats de participació i a la millora de l’estat de salut de les persones que hi caminen. Els responsables de les Àrees Bàsiques de Salut fan un seguiment de l’estat de salut de tots els participants tenint en compte variables com l’edat, el pes, l’índex de massa corporal, la tensió arterial i diversos paràmetres analítics. L’ ”Anem a Caminar” va estar premiat al Congrés Nacional de Residents de Medicina Familiar i Comunitària gràcies als resultats en la millora de l’estat de salut de la població i a l’originalitat del projecte.

 

L’objectiu principal d’aquest programa d’exercici físic moderat és promoure l’activitat física en l’àmbit comunitari com a benefici per a la salut de l’individu. Amb la pràctica habitual de caminar s’assoleix una disminució de la tensió arterial, de la massa corporal, dels nivells de colesterol i els triglicèrids, reduint així el risc de patir malalties cardiovasculars. Aquest programa també afavoreix aspectes relacionats amb la salut mental, com la promoció de les relacions socials, i contribueix a conscienciar a la població de la importància de la pràctica d’exercici físic de forma regular i dels beneficis que aporta. Totes les persones interessades poden adreçar-se a la seva infermera de referència del Centre de Salut, que els hi facilitarà tota la informació.

Anem a caminar

 

Vilallonga del Camp, 3 d’octubre de 2013