Renovació d'enllumenat públic.

editor Activitats, Anuncis

RENOVACIÓ D’ENLLUMENAT PÚBLIC. 

L’Ajuntament de Vilallonga del Camp, completant la feina començada ja fa un temps, amb l’estudi de la situació del enllumenat públic del municipi mitjançant l’auditoria energètica de l’enllumenat públic, comença a aplicar les mesures allí establertes.

Arranca la fase més visible del procés per al ciutadà: el canvi de lluminàries.

Aquesta primera fase, de l’actuació global que es pretesa dur a terme, a comportat el canvi de 52 lluminàries en la zona de la Crta. De Valls, Crta. De la Selva, Avinguda Generalitat  i Rambla del Roser.

Tècnicament, la actuació ha consistit en substituir les antigues lluminàries de 250 W de Vapor de mercuri per unes de 150 W de Halogenurs Metàl·lics, així com la eliminació de les “boles” de125W de Vapor de mercuri adossades al bàcul existent. 

Econòmicament, la inversió realitzada es mínima, just el preu dels equips i el muntatge dels mateixos en els bàculs existents. Això comporta un estalvi en el consum energètic del 60%, amb un retorn de la inversió de entre 3 i 4 anys.

Per altra banda, el més visible per al ciutadà, serà una millor il·luminació de les zones afectades, obtenint una millor seguretat i confort per als veïns.  

De retruc, donem compliment a dues normatives : 

REAL DECRETO 1890/2008  Reglament de eficiència energètica en enllumenat exterior

Llei 6/2001, d’ordenació ambiental de l’enllumenat per a la protecció del medi nocturn,

Per a concloure i resumir l’actuació: mínima inversió, menys consum energètic, menys manteniment, millor il·luminació i el compliment de la normativa esmentada.

Es continuarà treballant per a poder continuar amb les fases de renovació d’enllumenat.