9 de juny: Dia Internacional dels Arxius

admin Anuncis

Per tal de commemorar la diada us convidem a la Jornada de Portes Obertes de l’Arxiu Municipal de Vilallonga del Camp, serà dijous dia 9 de les 16:30 h. a les 20 h.

Podreu visitar les instal·lacions de l’Arxiu Municipal i conèixer els tresors documentals que hi conservem.

També us convidem a que ens ajudeu a fer més gran l’Arxiu de Vilallonga amb els vostres documents, fotografies i impresos, ja siguin personals o d’entitats o d’empreses. Ho podeu fer en règim de cessió o en forma de dipòsit. Els conservarem i formaran part del patrimoni històric de la vila.

Alguns vilallongins i vilallonguines  ja ho han fet … i n’estem molt satisfets … però encara en necessitem més …

Us hi esperem!

Notícies de l’Arxiu:

– Ha ingressat a l’Arxiu Municipal el Fons Documental de l’Associació d’Amics del Roser (1982-200) en règim de dipòsit, on serà conservat, organitzat i inventariat.

– Han ingressat a la Col·lecció de Fotografies de l’Arxiu Municipal  dues imatges en format digital datades de ca. 1920: Una correspon de l’altar de l’ermita del Roser i a l’altra és pot veure el portal i l’edifici annex. Procedeixen de l’Arxiu Mas de l’Institut Amatller de Barcelona.

– Resposta a la crida de l’Arxiu Municipal de Cambrils que cerca recuperar la memòria d’un fet tràgic succeït a les costes de Catalunya i València el dia 2 de febrer de 1911 quan un fort temporal  –“El temporal de les desgràcies”- acabà amb la vida de 86 pescadors, 15 eren de Cambrils. L’Arxiu municipal de Vilallonga del Camp ha cedit a l’Arxiu Municipal de Cambrils la reproducció digital d’un document que dóna notícia i constància de la campanya de recollida de diners per a les famílies damnificades organitzada arreu de Catalunya. La població de Vilallonga del Camp féu una recol·lecta popular que centralitzà l’Ajuntament i que féu arribar als organitzadors. El document és un rebut on consta la quantitat de 80 pessetes i  que ha estat trobat dins el llibre d’Acte Municipals de 1910-1913 en el procés de digitalització de les Actes Municipals.

– L’inventari de la farmàcia de Vilallonga de data 1885 (Registre núm. 851) formarà part de l’ Exposició  del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya.

– L’Arxiu Municipal col·labora en l’elaboració del cens d’Arxius de Catalunya del Departament de Cultura de la Generalitat.